Open menu | Nieuwe-Wandelschoenen.nl
Check vinkje

Grootste aanbod Lowa wandelschoenen

Check vinkje

Direct uit voorraad leverbaar

Check vinkje

Niet goed? Geld terug!

Lowa Nijmeegse Vierdaagse wandelschoenen

Sinds 2019 is Lowa hoofdsponsor van de Nijmeegse Vierdaagse. Voor de wandelaars die nog niet weten wat de Vierdaagse is; de 4daagse is het grootste wandelevenement ter Wereld. Jaarlijks doen er ongeveer 47.000 dames en heren mee, waarvan er rond de 41.000 finishen. In 2019 werd voor de 103de keer het evenement georganiseerd. Na velen hoofdsponsors gehad te hebben, heeft Lowa zich t/m 2022 verbonden aan de Vierdaagse uit Nijmegen. Speciaal voor ‘The Walk of the World’ heeft Lowa Vierdaagse wandelschoenen ontwikkeld, die naar de wensen van voormalige 4daagse wandelaars zijn samengesteld. Dit zijn twee verschillende Lowa schoenen geworden, namelijk de Lowa Ferrox Nijmegen en de Lowa Walker Nijmegen. Beide modellen zijn beschikbaar voor dames en heren, bieden een hoog draagcomfort en hebben een uitstekende pasvorm.

Uitstekende wandelschoenen voor de Vierdaagse

Zoals in de voorgaande alinea aangegeven, heeft Lowa wandelschoenen voor Nijmegen ontwikkeld, samen met voormalige Vierdaagse wandelaars. Zo hebben de wandelaars er onder andere voor gezorgd dat de Ferrox en Walker wandelschoenen beschikken over een waterafstotende en goed ademende Splitleren upper voor een optimaal voetklimaat. Zeker bij het wandelen van lange afstanden, waaronder 30 km, 40 km of 50 km per dag, is het belangrijk dat er voldoende ventilatie en ademend vermogen is. Anders worden voeten te warm en zweterig, waardoor o.a. blaren zullen ontstaan. Dat maakt het wandelen onprettig.


Voor lange afstanden is het gewicht van de Nijmegen schoenen ook belangrijk. De modellen zijn daarom vrij licht van gewicht (ca. 800 gram per paar) en zijn de pasvormen naar de anatomie van de voeten aangepast. Hierdoor is de pasvorm optimaal. De Ferrox is 100% waterdicht en de Walker is waterafstotend. Beide Lowa Vierdaagse schoenen zijn voor 100% in Europa gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Tot slot nog een leuk detail; de tong van de schoenen is voorzien van het officiële logo van de Vierdaagse van Nijmegen!

Lowa hoofdsponsor van de Vierdaagse in Nijmegen

Tot en met 2020 heeft wandelschoenenproducent Lowa zich verbonden aan de organisatie van de Vierdaagse. Lowa is momenteel het merk waarvan de meeste wandelschoenen worden verkocht in Nederland en België. Het merk is de absolute marktleider. In dat opzicht is het een voor de hand liggende samenwerking. Om de samenwerking zo succesvol mogelijk te maken, zal Lowa in het voortraject van iedere Vierdaagse een Experience Trailer gaan inzetten om langs dealers te rijden, met als doel; advies geven aan wandelaars. Er zal dan met name advies worden gegeven over Lowa wandelschoenen, wandelsokken, wandelkleding, voeding en hoe je je het best kunt voorbereiden. De trailer noemt men overigens ‘Road to Nijmegen’.

Checklist

Speciaal voor jou hebben we alvast een checklist gemaakt die je kunt gebruiken voor lange wandeltochten:

- Bidon of drinkfles: voor voldoende vocht
- Energierepen: voor voldoende koolhydraten, mineralen, eiwitten
- Droge wandelsokken: om onderweg te vervangen
- Zonnebrandcrème: voorkomt dat je verbrandt
- Hoed of pet: voorkomt een zonnesteek
- Regenjas of poncho: voor bescherming tegen regen
- Rugtas of heuptas: voor het meenemen van eten en drinken
- Luchtige wandelkleding: moet licht en ademend zijn

Lowa Vierdaagse schoenen, sokken, shirt, polo, rugtas

Naast Lowa Vierdaagse schoenen zijn er door het merk nog veel meer Vierdaagse artikelen gemaakt, namelijk:

- Lowa Vierdaagse sokken (wandelsokken)
- Lowa Vierdaagse shirt (functioneel wandelshirt)
- Lowa Vierdaagse polo (functioneel wandelpolo)
- Lowa Vierdaagse rugtas (van 16 of 20 liter)
- Lowa Vierdaagse cap (pet in groen of wit)


Op aanvraag kunnen deze bij nieuwe-wandelschoenen.nl online gekocht worden.

Informatie over The Walk of the World

De Nijmeegse Vierdaagse is een wandelprestatietocht die in vier dagen wordt gelopen. Er komen wandelaars uit meer dan 80 landen naar Nijmegen om deel te nemen aan The Walk of the World. De tocht wordt gelopen in een prachtige bosrijke omgeving, met platte wegen, maar ook flinke heuvels en bruggen. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen. In 2020 wordt de 104de Vierdaagse georganiseerd. De tocht zal gelopen worden van 21 t/m 24 juli 2020.

Wil je Lowa Nijmeegse Vierdaagse wandelschoenen online kopen? Doe dat via onze webshop. Bestellingen leveren we binnen 24 tot 48 uur. Maat niet goed = geld terug!