Open menu | Nieuwe-Wandelschoenen.nl
Check vinkje

Grootste aanbod Lowa wandelschoenen

Check vinkje

Direct uit voorraad leverbaar

Check vinkje

Niet goed? Geld terug!

Lowa wandelschoenen dames

Dames die van wandelen houden, lopen vooral op Lowa wandelschoenen. Wil je weten waarom? Dat komt omdat de wandelschoenen van Lowa voor dames lekker zitten, goed lopen, maar er ook nog eens mooi uitzien. Zo kunnen verschillende vrouwen modellen gebruikt worden voor zowel outdoor activiteiten als voor bezigheden in de vrije tijd. Modellen als de Locarno GTX en Levante GTX zien er modieus en trendy uit en kunnen daardoor gemakkelijk onder een spijkerbroek of rok in de stad gedragen worden.


Damesschoenen zoals de Renegade GTX en Strato zijn iets grover en worden voornamelijk gebruikt om te hiken op platteland, heuvels of in gebergte. In onze shop bieden we meer dan 30 verschillende Lowa wandelschoenen dames aan met een normale, smalle en brede leest. Kleuren lopen uiteen van groen naar blauw, tot zwart, rood, paars en antraciet. Feitelijk zou iedere vrouw moeten kunnen slagen bij het online kopen van een paar nieuwe Lowa schoenen voor dames.

Dames schoenen voor brede en smalle voeten

Voordat modellen voor brede en smalle voeten aan bod komen, eerst wat informatie over schoenen hoog en laag. Lowa dames wandelschoenen bieden we aan in hoge en lage modellen. De hoge (MID) schoenen worden voornamelijk gedragen door vrouwen die wandelen op onverharde paden, heuvels, lichtgebergte tot grove ondergronden in bijvoorbeeld het buitenland. Hierdoor is meer steun en stabiliteit gewenst, dat bieden de schoenen met een hoge schacht. De lage (LO) outdoorschoenen voor dames zijn vooral geschikt voor de vlakkere ondergronden, waarbij grip belangrijk is, maar steun op de enkels in mindere mate. De Lowa wandelschoenen dames hoog en laag, behoren tot de wandelschoenen A en A/B, dit verschilt per model.

Smalle en brede leest

Voor dames met een smalle leest is de Lowa Levante aan te raden. Ook de Strato is wat smaller in de voorvoet. Voor een iets bredere voet zijn zowel de Renegade als de Locarno geschikt. Voor uitzonderlijk smalle of brede voeten bestaan breedtematen. Bekijk onderstaande punten voor de uitleg. Als je hierover advies wilt hebben, neem contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder. Maar over het algemeen worden er voornamelijk dames wandelschoenen van Lowa verkocht met een normale leest.

Waterdichte Lowa dames wandelschoenen

In sommige titels van de Lowa dames wandelschoenen staat het woord ‘GTX’ vermeld. Dit is een afkorting voor Gore-Tex, wat inhoudt dat de schoenen 100% waterdicht zijn. Dat komt doordat er een membraan tussen de buiten- en binnenzijde van de schoenen is verwerkt, wat ervoor zorgt dat er geen water naar binnen kan, maar wel transpiratie naar buiten kan. Een geweldige uitkomst! Want hierdoor worden je voeten niet nat, ook niet als je door natte grasvelden, in de regen of door waterplassen wandelt. Transpiratie oftewel zweet wordt zoals hierboven aangegeven wel naar buiten afgevoerd. Hierdoor zal het nooit té warm worden in je wandelschoenen, waardoor je comfortabel blijft wandelen. Wel raden we aan om een paar goede wandelsokken voor vrouwen te dragen. Dit kan voorkomen dat je blaren krijgt.

Reviews van verschillende dames

Omdat Lowa zo populair is, worden door veel dames, wandelschoenen van dit merk gedragen. Hierdoor worden natuurlijk de nodige reviews en beoordelingen geschreven, op zowel externe outdoor blogs als op onze eigen webshop. Deze zijn louter positief. Verschillende dames laten met meerdere reviews weten dat ze direct enthousiast zijn bij het aantrekken van de schoenen en dat ze niet het gevoel hebben dat ze zware wandelschoenen aan hebben. Hierdoor ontstaat het gevoel dat ze als sloffen aanvoelen en niet ingelopen hoeven te worden. Dat is wat je wilt! Flexibele schoenen, niet te zwaar, maar toch met de nodige steun en stabiliteit! Ze lopen perfect op de ruwe ondergronden van de Nederlandse bossen, zelfs op boomstronken bieden ze de juiste grip. Door de demping die in de zolen is verwerkt, blijven ze comfortabel lopen, zonder dat er last in de rug ontstaat.

Pluspunten op een rij

Opbouw van Lowa wandelschoenen dames

De Lowa wandelschoenen dames zijn op een bepaalde manier opgebouwd en beschikken over verschillende functionaliteiten. Hieronder een overzicht van verwerkte eigenschappen en technologieën. Per model kunnen de verwerkte technologieën verschillen, bij ieder model staat dit apart aangegeven.


- Lowa Hybrid Trac zool voor steun en stabiliteit
- MonoWrap constructie met 7/8 stabilizer voor optimale grip en stabiliteit
- PU Hielstabilisator / PU Frame / Stabilizer / Rubberen zool
- Injectieprocedure voor extra demping
- Stabilizer voor extra stabiliteit
- Vibram zool voor grip en slijtvastheid
- DynaPU voor uitstekende demping
- Support frame voor voldoende ondersteuning op heuvelachtig terrein

Online kopen

Als je weet welk model voor jou geschikt is en of je hoge of lage damesschoenen wilt kopen, dan is het tijd om ze daadwerkelijk te bestellen. Op nieuwe-wandelschoenen.nl zijn alle Lowa schoenen voor dames direct uit voorraad leverbaar en kunnen na het kopen binnen 24 uur bij je worden thuisbezorgd. Stel dat de weersvoorspellingen voor morgen goed zijn, je hebt zin om te wandelen maar je hebt nog geen goede wandelschoenen? Bestel ze dan vandaag en dan kun je morgen genieten van een paar nieuwe outdoorschoenen. Het online kopen van de vrouwen schoenen doe je heel eenvoudig via onze webshop. Mocht het niet lukken, kun je altijd contact opnemen. Iedere werkdag zijn we telefonisch en per mail bereikbaar.

Schoenen advies

Weet je nog niet wat voor jou de beste wandelschoenen zijn? Laat je dan adviseren door één van onze specialisten. De adviseurs van ons bedrijf zijn allemaal outdoor liefhebbers en hebben veel verstand van wandelschoenen. Stuur een email met al je vragen en we zullen binnen 24 uur jou van advies voorzien. Als je liever eerst wilt passen voordat je overgaat op kopen van de damesschoenen, kom dan even langs in één van onze winkels. In zowel de fysieke winkels als in onze webshop bieden we het breedste assortiment Lowa wandelschoenen dames aan.