Open menu | Nieuwe-Wandelschoenen.nl
Check vinkje

Grootste aanbod Lowa wandelschoenen

Check vinkje

Direct uit voorraad leverbaar

Check vinkje

Niet goed? Geld terug!

Lowa wandelschoenen

Nieuwe-wandelschoenen.nl is official supplier van Lowa wandelschoenen. In deze webshop vind je het breedste assortiment wandelschoenen van Lowa voor brede voeten, smalle voeten en voor voeten met een normale leest. Van lage en hoge schoenen met een Gore-Tex membraan, tot volledig leren wandelschoenen en van categorie A schoenen met een soepele zool, tot categorie B schoenen met een stugge Vibram zool, voorzien van meer grip en stabiliteit. In deze webshop vind je altijd de nieuwste collectie Lowa wandelschoenen voor dames en heren. Outdoorschoenen online kopen, maar wil je graag eerst nog advies inwinnen? Neem dan contact op met onze experts. We geven graag advies. Na het online kopen, wordt jouw bestelling binnen 24 uur bezorgd.

Lowa wandelschoenen LO en MID

Lowa wandelschoenen hebben we in lage (LO) modellen en in hoge (MID) varianten. Afhankelijk van het terrein waar je wilt wandelen, kun je kiezen uit één van de twee type schoenen. Op (redelijk) vlak terrein, zoals asfalt, straten en bospaden kun je lage Lowa wandelschoenen gebruiken. Als je van plan bent om de bergen in te gaan, kies dan voor de hoge Lowa schoenen, welke geschikt zijn voor heuvels en bergachtig terrein. De MID varianten bieden dan de extra steun die benodigd is.

LO voor: bossen, heidevelden, zandvlaktes

Nederland heeft heel veel mooie wandelgebieden, welke allemaal geschikt zijn om te bewandelen met lage (LO) wandelschoenen van Lowa. Denk bijvoorbeeld aan ‘De Kempen’. Op de zandbodem van dit gebied vind je bossen, heidevelden en vennen. Je kunt hier heerlijk wandelen over zandpaden. Als je een stuk noordelijker woont, wandel eens in het ‘Amsterdamse Bos’ of ‘Amsterdamse Waterleiding Duinen’. Dit zijn grote bosgebieden met mooie bospaden, vijvers, bruggetjes en rijke oevers. Schitterende natuur waar veel wilde dieren te zien zijn. De rust die in deze wandelgebieden heerst is heerlijk. Uiteraard kun je met lage Lowa wandelschoenen ook prima in het buitenland wandelen, zoals in Oostenrijk. Het landschap is geweldig mooi; heldere rivieren, kletterende watervallen, overzicht, rust en uiteraard de bergen die wel 2000 meter hoog kunnen zijn.

MID voor: bergen, heuvels, alpen

Hoge (MID) wandelschoenen van Lowa verstevigen de enkels en voorkomen dat je deze verzwikt. Erg geschikt voor ongelijke ondergronden en bergachtige gebieden. Voor bergachtige gebieden hoef je niet perse naar het buitenland, deze hebben we ook in Nederland. Denk aan de Vaalserberg, welke 322 meter boven zeeniveau ligt. Om bovenop de top te komen maak je een mooie bergwandeling van 12 km op bergjes, heuvelruggen, stuwwallen en in de duinen. Uiteraard kun je met hoge wandelschoenen ook mooie gebieden in het buitenland bewandelen. Denk bijvoorbeeld aan de Alpenlanden, waaronder Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Mooie gebieden zijn o.a. de Italiaanse Dolomieten, Zwitserse Terrasses de Lavaux en Normandië in Frankrijk.

Lowa All Terrain Classic en All Terrain Sport

In de Lowa webshop bieden we veel verschillende Lowa wandelschoenen aan, die in twee hoofdcategorieën zijn te verdelen. Je kunt kiezen uit modellen van de ‘All Terrain Classic’. Dit zijn multifunctionele schoenen welke geschikt zijn voor wandeltochten in het middelgebergte en goed begaanbare paden, wandelingen met de hond, familie uitjes, fietstochtjes, of voor alledaags gebruik. Daarnaast bieden we modellen aan uit de collectie ‘All Terrain Sport’. Geschikt voor sportieve activiteiten, zoals nodic walking, speedhiking en mountainbiken. Naast bovenstaande hoofdcategorieën, kun je wandelschoenen verder categoriseren in type A, A/B en B schoenen.

Categorie A, A/B en B

De Lowa outdoorschoenen die in onze shop worden aangeboden, behoren allemaal tot de categorie A en categorie A/B. De A schoenen zijn relatief licht van gewicht en het meest flexibel. Schoenen uit categorie A/B zijn multifunctioneel, iets stugger, stabieler en bieden wat meer steun en stabiliteit. Voorbeelden van Lowa A/B wandelschoenen zijn de Lowa Renegade, Lowa Strato, Lowa Locarno en Lowa Innox. Ze zijn allen geschikt voor vrijwel iedere ondergrond, dat maakt Lowa zo succesvol. Onder iedere wandelschoen is een goede, stevige zool bevestigd met duurzaam rubber. De rubberen Vibram zool zorgt voor de juiste grip, maar ook voor comfort. Het comfort wordt verder versterkt door de demping in de zolen met de Monowrap zoolopbouw en stabilizer. De zolen zijn bovendien voorzien van een multifunctioneel profielontwerp voor wandelingen op allerlei terreinen en hebben een uitgesproken hielprofiel voor meer veiligheid bij het afdalen.

Materiaal en voering

Als je een keuze hebt gemaakt uit categorie A of A/B van Lowa wandelschoenen, dan kun je verder met het maken van de juiste keuze voor materiaal en voering van de schoenen. Voor het buitenwerk en de voering van de Lowa wandelschoenen worden verschillende materialen gebruikt, waaronder leer en synthetische stoffen zoals polyester en polyamide. Het leer dat wordt gebruikt in Lowa schoenen is uitsluitend afkomstig van runderen van Europese oorsprong en is van nature vrij van schadelijke stoffen. Of het de zachte rand, soepel lederen voering, of stevige lederen bovenwerk betreft, deze zijn allemaal gemaakt van hetzelfde basisproduct.


Verschillende soorten leer die worden gebruikt:

Wat doet Gore Tex (GTX) bij Lowa wandelschoenen?

Bijna alle wandelschoenen van Lowa zijn voorzien van een Gore Tex membraan, zowel hoge als lage schoenen. Als er GTX in het product is verwerkt, dan staat dit in de titel van het product aangegeven. Ook is op alle Gore Tex wandelschoenen een embleem bevestigd, zodat je dit thuis kunt controleren. Maar wat is nu precies Gore Tex? Gore Tex (afgekort: GTX) is een membraan dat gebruikt wordt om artikelen waterdicht te maken waarbij het ademend vermogen blijft bestaan. Het materiaal zit tussen de binnenvoering en buitenvoering van een artikel. De stiknaden worden gelast voor 100% waterdichte bescherming. Het membraan zorgt voor een goed klimaat, zelfs bij koud weer, sneeuw en slechte weersomstandigheden.


Gore Tex zorgt voor:

Kooptips voor Lowa wandelschoenen

Belangrijk bij het online kopen van Lowa wandelschoenen is dat je na levering de schoenen pas aan het einde van de dag gaat passen. Je voeten zijn dan iets uitgezet, waardoor je de juiste maat kunt bepalen. Passen kun je het beste doen met wandelsokken. Je tenen moeten voldoende vrijheid hebben om te kunnen bewegen. De voorkant van je grote teen mag niet de neus van de schoen aanraken, anders zul je een halve maat groter moeten kopen. Loop in huis een stukje op de schoenen, let er op dat je voeten stevig in de schoenen blijven zitten, ze mogen niet glippen en schuiven, anders kunnen er blaren ontstaan. Als de outdoorschoenen goed zitten, dan is je koop geslaagd en kun je ze rustig gaan inlopen. Test de nieuwe schoenen uit tijdens een (korte) training en ga na verloop van tijd pas over op lange wandeltochten. Zorg tevens voor het onderhouden van je Lowa wandelschoenen. Hierdoor gaan ze langer mee.

Geschiedenis en het succes van Lowa

Lowa is in het jaar 1923 opgestart door Lorenz Wagner in Jetzendorf, vlakbij München in het Duitse Beieren. 1993 is het jaar dat het bedrijf werd overgenomen door Tecnica, waarna het merk verder werd uitgebouwd. In beginjaren 2000 kon het merk officieel vaststellen dat ze marktleider zijn in de Duitstalige landen, later hadden ze de leiderspositie ook in de Nederlandstalige landen bereikt. Lowa exporteert haart producten naar in totaal 55 landen. Jaarlijks worden zo’n 2,5 miljoen Lowa wandelschoenen geproduceerd. Als kers op de taart, maakte Lowa begin 2019 bekend dat ze t/m 2022 hoofdsponsor zijn van de Nijmeegse Vierdaagse. Dit is het grootste wandelevenement ter wereld waar ongeveer 47.000 wandelaars aan mee doen. Door de sponsoring van dit evenement kan geen wandelaar meer om Lowa heen.