Open menu | Nieuwe-Wandelschoenen.nl
Check vinkje

Grootste aanbod Lowa wandelschoenen

Check vinkje

Direct uit voorraad leverbaar

Check vinkje

Niet goed? Geld terug!

Leki nordic walking stokken

Wandelen heeft een relatief laag inspanningsniveau, bij het wandelen wordt met name het onderlichaam gebruikt. Als je het bovenlichaam wilt meetrainen en wellicht meer calorieën wil verbranden, bekijk dan eens of nordic walken iets voor jou is. Voor nordic walking heb je stokken of anders genoemd ‘poles’ nodig die je in je handen kunt vasthouden, waarmee je tijdens het wandelen voorwaartse bewegingen kunt maken. De onderkant van de nordic walking stokken zet je af op de ondergrond. Naast artikelen die je nodig hebt voor wandelen, zoals Lowa wandelschoenen en wandelsokken, heb je voor nordic walking uitsluitend Leki nordic walking stokken nodig. Daarnaast eventueel wat accessoires zoals pads en handschoentjes.

Verschillende soorten Leki wandelstokken

In 1948 werd Leki opgericht door Karl Lenhart. Hij specialiseerde zich in eerste instantie op het verder ontwikkelen van skistokken, wat later is uitgebreid naar wandelstokken. Er zijn veel verschillende soorten Leki nordic walking stokken op de markt. Wij bieden de meest populaire Leki wandelstokken aan voor dames en heren. Feitelijk zou iedere wandelaar op nieuwe-wandelschoenen.nl moeten kunnen slagen voor een paar Leki nordic walking poles. Prijzen lopen uiteen van €80 tot €180. Hierbij proberen we globaal de verschillen te beschrijven. De verschillen tussen de stokken zitten in de mate van flexibiliteit, de grip, de demping en het handvat.

Materialen: aluminium, carbon, glasfiber

Leki nordic walking stokken worden gemaakt van (1) volledig carbon (2) carbon gecombineerd met glasfiber en tot slot (3) aluminium. De prijs van de stokken is afhankelijk van de hoeveel verwerkte carbon. Het materiaal carbon is vrij duur, dus hoe meer carbon in de stokken is verwerkt, hoe duurder de poles zijn. Wel is het zo dat stokken met een hoog carbongehalte van betere kwaliteit zijn. Het carbon zorgt er namelijk voor dat schokken opgevangen worden, wat het nordic walken comfortabeler maakt. Aluminium Leki nordic walking stokken zijn zwaarder, maar wel weer goedkoper. Uit ervaring weten we dat de meeste wandelaars de voorkeur geven aan lichte poles uit een combinatie van carbon en glasfiber. Deze wandelstokken zijn licht van gewicht, zijn stevig en hebben een goede schokabsorptie.

Handvat en grip

Het handvat van Leki nordic walking stokken kan van kurk of van kunststof zijn. Het ene materiaal is niet per definitie beter dan het andere materiaal. Dit kan per persoon verschillen. Aan het handvat zit een strap bevestigd, ook wel ‘lus’ genoemd. Hierdoor kunnen vingers ontspannen en comfortabel op het handvat liggen. Zo een strap is van belang om de juiste nordic walking techniek toe te passen. Zorg voor een goede afstelling, dit voorkomt blaren.

Pads (doppen)

Onder alle nordic walking stokken zijn spikes verwerkt. Dit zijn scherpe metalen punten, waarbij op zachte ondergronden gelopen kan worden. Bijvoorbeeld zand of gras. Voor hardere ondergronden zoals asfalt, zijn zogenaamde pads nodig. Dit zijn nordic walking doppen die aan de onderzijde bevestigd kunnen worden, wat zorgt voor meer grip en demping. We bieden asfaltdoppen aan zonder spikes en met spikes.

Verstelbare Leki nordic walking stokken

Naast stokken met vaste maten, bestaan er verstelbare nordic walking stokken. Het voordeel hiervan is dat ze gemakkelijk meegenomen kunnen worden, in bijvoorbeeld het vliegtuig op reis, maar ook in de auto. Daarnaast zijn de stokken populair omdat ze verstelbaar zijn. In gebergte zijn andere afmetingen vereist dan op vlakke ondergronden. Om voor op vlak terrein de juiste maat te kunnen bepalen, kan de volgende rekensom gehanteerd worden.

x 0,68 = stoklengte

Voorbeeld: 180 x 0,68 = 122 cm stoklengte. Houd rekening met een marge van +/- 5 cm. Ook te gebruiken: de hoek in de elleboog is net geen 90 graden wanneer de nordic walking stok rechtop wordt vastgehouden, waarbij de elleboog tegen de romp aansluit.


Dit is een richtlijn, doel is dat technisch goed gelopen wordt. Wandelaars kunnen dus altijd, eventueel in overleg met een trainer, afwijken van deze richtlijn. De juiste lengte van de stokken is ook afhankelijk van paslengte, arm- en beenlengte, bouw van het bovenlichaam, spierkracht en beweeglijkheid in de gewrichten. Bij een kortere pas kan het zinvol zijn om met kortere stokken dan aangegeven te lopen. Bij een grotere paslengte kan er voor langere stokken gekozen worden. Leki Nordic walking stokken online kopen? Dat kan uiteraard via onze webshop. Alle wandelstokken leveren we binnen 48 uur.