Open menu | Nieuwe-Wandelschoenen.nl
Check vinkje

Grootste aanbod Lowa wandelschoenen

Check vinkje

Direct uit voorraad leverbaar

Check vinkje

Niet goed? Geld terug!

Falke wandelsokken

Falke wandelsokken zijn aan te raden voor iedere wandelaar. Of je nu van plan bent om slechts een paar kilometer te wandelen of juist een stevige wandeltocht zoals de Vierdaagse, wij raden altijd Falke wandelsokken aan. Goede sokken maken het wandelen een stuk aangenamer. Falke is het bekendste wandelsokkenmerk in de wandelsport. Het merk heeft de wandelsokken geheel aangepast op de anatomie van de voet. Ze zijn volledig voorgevormd, wat inhoudt dat één van de sokken geschikt is voor de linkervoet, de ander voor de rechtervoet. Dit wordt op de sokken aangegeven met een L en een R. Wandelsokken van Falke zijn er in verschillende diktes, dunne sokken zijn geschikt voor soepele wandelschoenen en in stuggere trekkingschoenen worden vaker dikkere sokken gedragen.

Falke TK2 en TK5 sokken

Binnen de collectie Falke wandelsokken bestaan verschillende modellen. De bekendste zijn de Falke TK2 en de TK5 sokken. Hieronder leggen we het verschil uit. De Falke TK5 wandelsokken zijn speciaal ontwikkeld voor korte wandelingen over vlak terrein. Deze sokken zijn licht gevoerd en gemaakt van een mengsel van wol. Ze zijn aanzienlijk dunner dan de TK2 en zijn op de teen en hiel extra gevoerd, waardoor er geen wrijving ontstaat en de kans op blaren klein is. Naast dat de TK5 warmteregulerend is, voert deze sok ook het vocht goed af.


De Falke TK2 wandelsokken zijn speciaal voor lange wandelingen over vlak terrein. Deze sokken zijn wat meer gevoerd, voor extra comfort. De sok is warmteregulerend en voert het vocht goed af. Dit is het type sok dat de meeste wandelaars kennen. Vrij dik van stof waardoor ze onverslijtbaar lijken. De TK2 is extra gevoerd bij de tenen, onder de voet en op de hak. De mix van merinowol zorgt voor comfort. Eventueel zijn de Falke TK2 wandelsokken ook geschikt voor langere afstanden.

Voorkom blaren

Om blaren te voorkomen is het belangrijk speciale Falke wandelsokken te dragen. Wandelen met sokken van bijvoorbeeld badstof levert gegarandeerd blaren op. Het materiaal zal nat worden van transpiratie, waarna het gaat schuren en dat gaat vanzelf blaren opleveren. Speciale wandelsokken zorgen ervoor dat transpiratie wordt afgevoerd en schuring wordt voorkomen. Zo zijn Falke wandelsokken op bepaalde punten juist verdikt en op andere punten juist verdunt. Wol is beter in staat dan elk ander materiaal om vocht op te nemen. De vochtregulerende werking leidt tot drogere voeten en dus minder kans op blaren, eczeem en voetschimmel. Katoen is een goed alternatief als wol een probleem vormt.

Merinoswol

Het gebruikte Merinoswol is onder de wolsoorten een zeer fijne en zachte wol. Een wolsoort die minder irritaties geeft dan andere wolsoorten. Toch zijn er huidtypen die ook bij Merinoswol geïrriteerd raken. En er zijn huidtypen die tijden een zeer intensieve belasting met (bijv. een hele dag flink doorlopen) een beetje branderig gaat aanvoelen. Als je wol goed kunt verdragen, dan is het zachte Merinoswol één van de comfortabelste materialen voor sokken. Naast merinoswol worden de materialen polypropyleen, scheerwol en polyamide gebruikt. Bij alle Falke wandelsokken staat apart aangegeven welke materialen er in zijn verwerkt. Ben je van plan om online Falke sokken te kopen? Doe dat via onze webshop, we leveren binnen 48 uur.